NOTÍCIES

Lliga Catalana - Jornada 2
Lliga Catalana

Lliga Catalana 19/20 – Jornada 2

La segona jornada de la temporada ha tingut lloc aquest dissabte 15 de febrer a Tarragona, al camp d’entrenament dels Nightmare Grims. On s’han enfrontat aquest cop els equips més veterans de l’associació, Nightmare Grims, Barcelona Eagles i Bocs Folls.

Tal com va passar a la primera jornada, tant Grims com Eagles no han aportar prou àrbitres, fet que els ha tornat a sancionar tot els partits de la jornada

Nightmare Grims – Barcelona Eagles

El primer enfrontament va tornar a juntar a l’equip local, els Nightmare Grims, amb l’equip barceloní, els Barcelona Eagles.

En un primer moment, només Grims tenien la jornada sancionada per falta d’àrbitres certificats, però un cop finalitzat el tercer partit, s’ha sancionat a Eagles per falta d’equip arbitral complet. Així doncs tal com va succeir al primer enfrontament de la primera jornada entre els dos equips, el resultat final ha sigut de doble derrota.

Aquest cop l’enfrontament ha sigut encara més igualat que l’anterior, mantenint en tot moment una diferència de puntuació de com a molt 30 punts. Finalment Eagles va atrapar la snitx quan el marcador era de 100 – 80, donant la victória al equip visitant per 100-110*.

Barcelona Eagles – Bocs Folls

El segon partit haa enfrontat els dos equips visitants, Barcelona Eagles i  Bocs Folls.  El que un principi era l’únic partit reglamentari de la jornada ha començat amb una ventatja per part de Bocs, mantenint un marcador igualat, tal com havia passat al anterior partit, però, tant bon punt ha sortit la snitx en joc, Eagles ha començat a distanciar-se passant d’un empat a 90 a finalitzar l’enfrontament amb un resultat de 250* -160.

Lliga Catalana - Jornada 2 Eagles Vs Bocs

Tot i la gran victòria per part d’Eagles, finalment el resultat oficial va ser de 0 – 150*, donant la victòria a Bocs.

Nightmare Grims – Bocs Folls

L’últim partit de la jornada va enfrontat l’equip local amb l’equip santjoanenc, els Bocs Folls.

Aquest partit ha sigut el que ha acabat amb  més diferència al marcador. Bocs han marcat el primer punt del partit i no han sigut capaços de marcar cap més punt. Finalment el partit ha abans d’agafar la snitx Grims tenia deu vegades la puntuació de Bocs i agafant finalment la snitx, marcant un resultat final de 130* – 10.

Tot i la aclaparadora victòria de Grims, gràcies a la sanció de Grims, Bocs Folls ha guanyat aquest segon partit tot i perdre l’enfrontament. També ha sigut durant aquest partit on Eagles no ha pogut aportar prou gent per arbitrar i controlar el partit, fet que els ha sancionat perdent tots els partits de la jornada.

 

Finalment es pot dir que tota la jornada s’ha decidit en l’últim partit, passant de ser dues victòries per Eagles, una victòria i una derrota per Bocs  i dues derrotes per Grims, a dues victòries per Bocs i dues derrotes tant per Grims com per Eagles. Així doncs, el resultat és molt similar al de la primera jornada on ha surtit guanyador l’equip que ha perdut tots els partits. 

Això demostra la importància de la normativa de la Lliga a la hora de jugar i intentar guanyar la IV Lliga Catalana i esperem que en les pròximes jornades els resultats puguin ser els mateixos dels partits.

Lliga Catalana - Jornada 1
Lliga Catalana

Lliga Catalana 19/20 – Jornada 1

La primera jornada de la temporada 2019/2020 ha començat aquest diumenge 02 de febrer amb els equips més veterans i el més novell. Barcelona Eagles, Nightmare Grims i Draco Dormiens. 

La jornada ha tingut lloc al parc de la Pau a Barcelona, al camp d’entrenament dels Eagles, l’equip hoste.

Degut a la falta d’àrbitres certificats enviats per part d’Eagles i Grims els dos equips van rebre una sanció, fent que perdessin tots els partits de la jornada. A més a més els Grims van arribar a la jornada sent només 6 jugadors, encara que no tinguessin la sanció arbitral, tampoc haurien pogut guanyar aquesta jornada. Tot i així els partits es van jugar tal com es tenia previst i dins l’horari. 

Barcelona Eagles – Nightmare Grims

El primer partit, que va enfrontar l’equip local, els Barcelona Eagles amb l’equip Tarragoní, els Nightmare Grims. Oficialment va acabar amb una doble derrota per incompareixença per les sancions arbitrals. 

Durant el partit disputat després d’un partit força igualat, Eagles va aconseguir una ventatja que van perdre quan Grims van agafar la snitx aconseguint l’empat.

La pròrroga va ser clarament guanyada pels Eagles aconseguit guanyar el primer enfrontament de la lliga per 120*^ – 70* a favor dels Eagles.

Barcelona Eagles – Draco Dormiens

El segon partit va enfrontar l’equip Barceloní amb l’equip egarenc, els Draco Dormiens. 

Draco va tenir un bon començament de partit, aconseguit marcar el primer gol, encara que va ser l’únic que els van poder marcar. Eagles va acabar el seu segon partit amb una victòria aclaparadora per 250* – 10, encara que degut a la falta greu, oficialment el partit el va guanyar Draco Dormiens per 0 – 150*.

Draco Dormiens – Nightmare Grims

L’últim partit de la jornada va enfrontar els dos equips visitants, Draco Dormiens i Nightmare Grims. Els dos equips, amb pocs jugadors que podien jugar l’enfrontament, Draco per lesionats a l’anterior partit i Grims per la falta de jugadors, van decidir, ja que el resultat oficial estava marcat, jugar un partit amb els jugadors que poguessin, tot i que per fer-ho s’incomplissin algunes normes.

El partit que van disputar va finalitzar amb 40 – 220* a favor de Grims, encara que el resultat oficial, igual que al segon partit va ser de 150* – 0.

Entrenament de la selecció

Xerrada de la Selecció a la primera jornada de lliga

Un cop finalitzada la primera jornada de lliga, el seleccionador es va adreçar a tots els presents per motivar-los a participar als entrenaments de la selecció que es faran durant les jornades de lliga i va comunicar que la aquest cop la selecció no podria anar al Mundial degut el cost que suposa pels jugadors anar fins a Richmond, Estats Units, ciutat on se celebrarà aquest Juliol. Tot i aquesta mala noticia, la selecció participarà als Continental Games que se celebraran a Escòcia.

Així doncs animem a tothom a participar als diferents entrenaments de la selecció i a donar suport a la nostra selecció.

Us esperem amb els braços oberts a la pròxima jornada, el dia 15 o 16 de febrer a Tarragona.

Seleccionador a la primera jornada de lliga
Assemblea 16/01/2020
Assemblees

Assemblea 16/01/2020

El 16 de gener va tenir lloc la quarta assemblea de la temporada.

La assemblea va començar amb el president demanant saltar-se el repàs de l’última assemblea, tots els equips excepte Bocs hi van estar a favor.

Moció 1

Revisar la partida destinada al compte bancari de l’AQC.

El president va informar que la tresorera no podia assistir i s’encarregaria ell d’explicar la moció.

En un principi s’havia aprovat crear el compte a La Caixa però hi ha un plus de 12€ al mes per poder utilitzar la línia oberta. La línia oberta permet una gestió del compte on-line, evitant la gestió presencial per poder fer la majoria de gestions, com les transferències. Amb aquesta situació la junta va buscar altres opcions.

La nova opció és Triodos Bank amb un manteniment d’uns 90€ anuals.

Es va preguntar als representants si coneixien alguna altra opció o si tenien dubtes. Bocs va preguntar si es coneix a algú que tingui un compte en aquest banc, el vocal va respondre que coneix gent que l’utilitza i els va bé.

Bocs va preguntar si s’han recuperat els diners de l’antic tresorer i si els diners estalviats de la Copa en concepte de camp es podrien pagar els diners que falten. El president va informar que no s’han recuperat els diners de l’antic tresorer i des de la junta s’està valorant empendre accions legals. Sobre la segona pregunta el secretari va informar que l’associació ha tingut ingressos no prevists i es pot soportar la despesa extra.

Finalment es procedeix a la votació que s’aprova per unanimitat.

Moció 2

Revisar dates i assignar equip hoste a cada jornada de la Lliga Catalana.

El secretari després de revisar les dates va informar que ja havia passat la primera jornada i estàvem a dues setmanes de la segona. Abans de continuar, Buckbeak va informar que els dies 7 i 8 de març organitzaran un torneig i per tant demana que no s’organitzi cap jornada de lliga per aquelles dates.

El president va proposar mantenir el calendari aplaçant la primera jornada de lliga al final de temporada i després repartir els equips hostes de les jornades. Bocs va demanar si algun equip podria tenir a punt la jornada a temps, ja que si no és possible no faria falta votar la data.

Buckbeak va comentar que podrien saber si podrien organitzar la jornada al l’endemà, Bocs no tenien prou temps per demanar la disponibilitat del camp i els Eagles comenten que per la logística per tant poc temps seria millor fer la jornada a Catalunya. Buckbeak està a favor del que comenta Eagles i que seria millor que ells descansessin aquesta jornada.

Eagles va dir que tampoc tenien temps per poder trobar un camp i el lloc on entrenen no hi cap un camp reglamentari. Degut a això el president proposa endarrerir el calendari una setmana i assignar la primera jornada a sorts. Llavors Bocs va proposar esperar un dia a saber si Buckbeaks poden organitzar la jornada, si no poden també es podria fer la jornada al camp d’Eagles i no aplicar la sanció ja que el temps és massa just per a poder buscar un camps reglamentari.

Abans de decidir entre les possibles opcions de Barcelona i València, el president va proposar si els equips podrien anar a València i Eagles va demanar saber si els equips podrien participar a una jornada a Barcelona. Bocs recorda que el calendari estava assignat fa temps, encara que no hi haguessin els hostes assignats els equips haurien de poder assistir.

Tot seguit es va votar per aplaçar la primera jornada a finals de temporada i assignar la jornada del cap de dues setmanes a Barcelona Eagles perdonant l’amonestació per no poder presentar un camp reglamentari. Tots els equips voten a favor.

Després de decidir el nou inici de la temporada, la junta proposa el següent calendari:

 1. 1-2 febrer: Eagles – Grims – Draco
 2. 15-16 febrer: Grims – Draco – Bocs
 3. 14-15 març: Bocs – Buckbeak – Eagles
 4. 28-29 març: Eagles – Bocs – Draco
 5. 18-19 abril: Buckbeak – Eagles – Grims
 6. 2-3 maig: Bocs – Grims – Draco
 7. 16-17 maig: Draco – Bocs – Buckbeak
 8. 30-31 maig: Grims – Draco – Eagles
 9. 13-14 juny: Draco – Eagles – Grims
 10. 27-28 juny: Buckbeak – Draco – Bocs

El calendari es va aprovar per unanimitat i el secreati va demanar que els equips confirmessin com abans possible les dates, llocs i hora de les jornades que els toca organitzar.

Moció 3

Debat i votació sobre la regulació de consultes a socis.

Bocs va explicar que la proposta la van fer ells ja fa un temps ja que les consultes no estaven regulades i proposaven afegir uns punts mínims per a regular les consultes a socis. La seva proposta es:

 • Mínim de participació d’1/3 en consultes regulars
 • Mínim de participació del 50% en consultes importants
 • Mínim de vots del 50% a favor en consultes regulars
 • Mínim de vots de 2/3 en consultes importants

Es va aprovar la proposta per unanimitat.

Bocs va demanar que s’especifiqués qui determina la importància de les consultes i el president proposa que ho esculi la junta i que l’assemblea demani modificar-la en cas que ho consideri oportú.

Bocs va proposar especificar-ho amb la següent regulació:

La Junta s’encarregarà d’assignar la categoria de la consulta amb un marge d’una setmana perquè els representants puguin presentar una queixa si consideren que la categoria és inadequada. En aquest cas es farà una votació per escollir la categoria.

La proposta es va aprovar per unanimitat i el secretari va indicar que no s’han especificat els punts exactes al règim intern, es buscarà en quin capítol o secció s’ha d’incloure per a mantenir la coherència del règim intern.

Moció 4

Debat sobre una modificació dels requisits arbitrals de la Lliga Catalana.

La junta proposa:

Modificar el punt 1.1.C del reglament de la Lliga pel següent punt (marcant en negreta els canvis):

Per tal de fer efectiva la participació d’un equip a la lliga catalana, aquest ha d’aportar un mínim d’un/a àrbitre/a principal certificat/da, dos/dues àrbitres assistents certificats/des, un/a àrbitre/a d’esnitx certificat/da i un/a portador/a d’esnitx aprovat/da per la direcció a cada jornada que participi. Sent totes aquestes persones diferents sense perjudici que una mateixa persona tingui diversos títols. Aquestes persones poden, o no, estar registrades a l’equip que els aporta. Una persona no pot formar part del requisit arbitral de dos equips diferents en una mateixa jornada. Si un equip no pot complir aquest requisit arbitral durant una jornada, la direcció de la lliga pot acceptar la participació d’aquest equip però serà sancionat amb pèrdues per incompareixença en tots els partits de la jornada.

Afegir el punt 1.1.D:

Dues setmanes abans de la jornada, l’equip hoste haurà de notificar a la direcció de la lliga qui és la persona encarregada. Aquesta persona és la responsable del bon desenvolupament de la jornada, anotar qualsevol incidència, recollir i verificar les actes i fer arribar tota la informació a la direcció de la lliga.

Aquesta persona pot estar registrada, o no, a l’equip hoste. Tot i que la direcció recomana que no sigui una persona que participi de la jornada com a jugadora o àrbitra.

Respecte el primer punt de la moció, Bocs va preguntar si una mateixa persona pot arbitrar per a equips diferents en diferents jornades i el president ho va confirmar. La votació del canvi es va aprovar per unanimitat.

Respecte el segon punt Bocs va preguntar si la persona encarregada pot prendre decisions sobre els possibles conflictes que puguin sorgir i el president respon que sempre que hi hagi algú del comité de lliga és aquest qui pren les decisions i sinó, ho ha de fer l’encarregat però que les decisions arbitrals només depenen dels àrbitres.

Bocs va reformular la pregunta ja que es referia a decisions arbitrals. En aquesta ocasió va demanar si l’encarregat podria decidir si és perillós jugar per les condicions climatològiques i el president confirma que l’encarregat pot prendre aquestes decisions.

La votació del segon punt de la moció es va aprovar per unanimitat.

Moció 5

Debat sobre la possibilitat de fer una “Lliga” amb els equips del sud de França.

Aquest punt sorgeix d’uns contactes que vam mantenir amb la junta de la Federació Francesa de Quidditch. El cas és que els equips del sud de França es queixen de la distància que tenen respecte la resta d’equips francesos i van demanar trobar alguna solució per a poder jugar més i amb més equips diferents.

Una de les propostes que va pensar la junta francesa va ser fer una petita lliga entre aquests equips i els de l’AQC.

El president va començar la moció demanant als equips si estarien disposats a fer aquesta lliga. Eagles, Grims i Bocs van confirmar que podrien, Buckbeack que els queda bastant lluny i tenen difícil participar-hi tot i que voldrien estar al corrent del projecte, finalment Draco va dir que depèn de com es plantegi la lliga.

Bocs va demanar que els equips es vagin comprometent a mida que es va movent el tema. Finalment es va votar la moció i es va aprovar per unanimitat.

Abans d’acabar l’assemblea Eagles va proposar fer un torneig fantasy o de promoció del quidditch a zones on no ha arribat (Girona i Lleida). Tot seguit el president demana que tothom que tinguis idees les faci arribat a la junta i es mirarà de dur-les a terme. Amb aquesta petició va concloure l’assemblea.

Podeu veure l’acta oficial de l’assemblea a continuació:

Si teniu propostes per la junta podeu contactar mitjançant un email a aqcatalunya@gmail.com o amb el formulari que podreu trobar a la secció de contacte.

Banner VI Copa Catalunya
Copa Catalunya

VI Copa Catalunya

Ja arriba la VI Copa Catalunya, la competició més important dintre de l’AQC on es decidirà quin equip anirà a jugar el campionat europeu, l’EQC (European Quidditch Cup).

Cartell VI Copa Catalunya

Aquesta sisena edició serà la més gran que s’ha fet fins ara, participant 5 equips, 4 d’ells dintre de Catalunya i 1 de la Comunitat Valenciana. Tot i que no és la primera vegada que un equip de fora de Catalunya juga a la Copa, si que serà el primer cop que juga partits oficials i podria obtenir la plaça per l’EQC.

L’increment d’equips crea un augment de partits i aquests la duració del torneig, és per això que la copa se celebrarà el divendres 6 i diumenge 8 de desembre. L’emplaçament aquest cop serà al camp municipal de Sant Joan de Vilatorrada, població d’on son els Bocs Folls, que han treballat conjuntament amb l’AQC i el propi ajuntament per dur a terme aquesta Copa. Els partits es jugaran de 10:00 a 17:00 el divendres i de 9:00 a 16:00 el diumenge.

Cada equip pot portar fins a un màxim de 21 jugadors i un mínim de 7 en el seu roster tot i que cap equip ha arribat al màxim de jugadors. Cada equip porta un número diferent de jugadors. Un roster amb molts jugadors permet fer més canvis però costa més gestionar i complir les normes (sobretot la de gènere), en canvi un roster amb poca gent permet una gestió més fàcil però repercuteix en un gran cansament dels jugadors. Serà el nombre de jugadors un punt decisiu per la classificació? Queda poc per saber-ho.

Finalment, no us oblideu que se celebra el dies 6 i 8 de desembre a Sant Joan de Vilatorrada, a prop de Manresa. Us hi esperem!

I si no podeu venir, també podreu seguir el que va passant a les nostres xarxes socials i al esdeveniment de Facebook.

Assemblea 16/09/2019
Assemblees

Assemblea 07/10/2019

El passat dilluns 07 d’octubre es va celebrar la segona assemblea d’aquesta temporada amb la assistència de tots els representants i la junta de l’associació.

L’assemblea va començar amb la lectura de l’acta anterior (assemblea 16/09/2019) per, a continuació començar amb les mocions de l’ordre del dia.

Moció 1

Es presenta la proposta de pressupostos de la junta per a la temporada 2019-20. Tot i que no es votarà al final de l’assemblea, ja que hi ha diverses incògnites que es resoldran durant l’assemblea.

La tresorera va començar explicant els nous pressupostos presentats. Responent a les preguntes d’Eagles i Buckbeak va dir que el pressupost surt am pèrdues en cas que no es cobri el deute de l’antic tresorer i que la previsió d’ingressos s’ha fet amb els registres actuals.

Pressupostos 2019

A continuació el president, responent a les preguntes de Bocs, va dir que la quota de la IQA és la quota per la World Cup i que en cas de no cobrar el deute es preveu obtenir més ingressos ja que la junta creu que les inscripcions són molt justes. En cas que realment l’associació es quedés en números negatius es podria retallar de diversos llocs, per exemple de la selecció si no pot assistir a la World Cup als Estats Units o no es fa l’EQC, si cap d’aquestes situacions succeïs es retallaria del pagament als àrbitres.

Sobre la possibiliat de de retallar els pagamens a voluntaris Bocs opina que no hauria de ser el lloc a retallar, ja que és classificatòria. El president respon que en cas de realitzar retallades es convocaria una assemblea.

Finalment Bocs es queixa que es retallin diners que es destinin a la copa ja que no hi ha tant marge. El president proposa que es determini un ordre de prioritats en cas d’haver de retallar partides i que la Lliga es retalli abans que la Copa. La assemblea aprova per unanimitat retallar abans la Lliga que la Copa

Moció 2

Debat i votació sobre la candidatura de Copa Catalunya.
En cas de no acceptar la candidatura es disposarà d’una setmana per a presentar una contraproposta. Si es presenta una contraproposta es votarà entre les dues propostes. Si no es presenta contraproposta, la candidatura passa a adoptar-se automàticament.

El president va començar la moció exposant que en cas d’aprovar-se la candidatura de Bocs no s’hauria de pagar camp i ja no estariem en dèficit però Bocs va remarcar que paguen una assegurança de responsabilitat civil anual i és el que els permet accedir al camp durant tot l’any.

En quan es va saber que el camp no era 100% gratuït el president va proposar que l’AQC pagui una part proporcional del cost de l’assegurança, concretament els diners justos perquè l’associació no quedi en dèficit.

Eagles va preguntar si ja que es paga una part de l’assegurança es faria més ús de les instal·lacions a a part de la Copa. El president va respondre que la temporada passada ja es van fer altres actes al camp (jornada de lliga, entrenaments de la selecció) i que aquest any la intenció es la mateixa.

A continuació el president va proposar afegir el punt per pagar la part proporcional i Bocs va demanar que primer es votés la candidatura i en cas que s’acceptés, votar si es paga la part proporcional. La junta ho va acceptar.

Buckbeak va preguntar si els dies escollits (6 i 8 de desembre) eren definitius o si es podria fer en dos dies consecutius. Bocs (per part del secretari) va contestar que no és possible ja que utilitzen el dia 7 per partits de futbol endarrerits.

Abans de les votacions Draco va demanar saber la quantitat exacta del cost que tindria el camp, el president va confirmar que es pagarien 50€.

A la votació sobre la candidatura de la Copa Bocs, Grims i Draco voten a favor, Buckbeak s’abstenen i Eagles en contra. Eagles va informar que estan a favor de la seu però no del format de dies separats.

A la votació sobre el pagament de 50€ a Bocs pel camp, els cinc equips voten a favor.

Abans de continuar amb la següent moció i vist el temps que quedava per finalitzar l’assemblea, el president va demanar alterar l’ordre del dia per passar el punt 4 per davant del punt 3, l’assemblea ho va aprovar per unanimitat.

Moció 4

Debat i votació sobre la proposta dels pressupostos de la junta per a la temporada 2019-20.

La moció va començar amb els Buckbeak preguntant el motiu pel qual hi ha una quota de 20€ amb veu i una de 40€ amb veu i vot. El president va respondre que és una adaptació del sistema de quotes antic, finalment remarcant que es una espècie de quota d’equip.

Tot seguit Bocs van preguntar que si als pressupostos es modifica el cost del camp per la Copa a 50€ per tenir un balanç de 0€ es podria pagar a les snitch. Proposen un pagament simbòlic de 1 o 2 € i restar-los del pagament de l’àrbitre principal. Recordem que el balanç a 0 es considera sense recuperar els diners de l’anterior tresorer. També van preguntar si es tenia pressupost de l’assistència sanitària.

El president va respondre que s’està avançant per obtindre el cost de l’assistència sanitària i que no es modificarà res més dels pressupostos per quadrar els números. Bocs van preguntar si el cost actual està basat en alguna cosa i el president va respondre que es el que la junta creu que ha de costar, però que en quan arribi el pressupost arribi s’ajustarien els pressupostos en cas necessari.

Després Bocs van preguntar sobre els voluntaris, si es demanaran voluntaris es tinguin el nombre de voluntaris externs a l’AQC i si aquests tindran els beneficis dels voluntaris. El secretari va respondre que només es demanaran voluntaris als equips un cop es tingui els voluntaris externs a l’AQC i que els voluntaris “obligats” no tindran els beneficis de la resta de voluntaris ja que no s’han presentat voluntàriament.

A continuació Eagles va preguntar si gent no inscrita al equip dintre de l’AQC però vinculada a un equip i amb titulació d’àrbitre podria comptar per al mínim d’àrbitres de la lliga. El president va respondre dient que la norma tal com està redactada actualment no és possible, però estaria bé modificar-la per a que cada equip hagi de portar un mínim d’àrbitres (estiguin vinculats o no a l’equip) per a cada jornada.

Finalment es vota la proposta i s’aproven els pressupostes per unanimitat.

Moció 3

Organització de la Lliga catalana, revisió de format.
Assignar dates i equip hoste a cada jornada.

El president va proposar posposar el punt per la propera assembla pel mateix motiu pel qual s’havia alterat l’ordre del dia. Bocs van demanar quan se sabria l’horari de la copa i com es procedirà si no hi hagués prous voluntaris, el president respon a la pregunta dient que l’horari es paria públic durant la setmana i no es preveu la situació que comenten, si es donés el cas, ja es miraria com es procedeix.

Buckbeak demana que la moció s’hauria de resoldre el més aviat possible i el president proposa votar aplaçar la moció per fer una assemblea durant la mateixa assemblea o per dues setmanes després.

Els equips van votar la proposta del president, votant només a favor Buckbeak i la resta en contra. Per tant la moció va quedar aplaçada per la pròxima assemblea que se celebrarà el dilluns 21 d’octubre.

Per acabar, Buckbeak va demanar si hi ha opció per tenir spot a l’EQC 2 i/o EQC1 com a NGB. La junta respon que no té informació però ho demanarà. Bocs proposa un punt per a regular les consultes a socis al règim intern i també proposarà altres idees quan les tingui redactades. El president comenta que les propostes i mocions per la pròxima assemblea es facin arribar al correu de la junta.

Finalment conclou l’assemblea.

A continuació trobareu l’acta oficial.

Assemblea 16/09/2019
Assemblees

Assemblea 16/09/2019

El passat dimarts 16 de setembre va tenir lloc la primera assemblea amb la nova junta i amb dos nous equips participant com a membres, Draco Dormiens i Buckbeak Riders.

L’acta de l’assemblea tenia només quatre punts i va durar durar una hora i mitja i degut a problemes a la hora de donar els permisos a alguns dels nous representants va començar un quart d’hora després de la hora prevista .

Moció 1

Debat i votació sobre la partida extraordinaria per al manteniment del compte de l’AQC. Quantificada en 48€ anuals, com a molt.

Aquesta moció proposada per la Junta era necessaria per poder crear un compte bancari propi de l’Associació.

Els equips dubtaven si el cost seria un extra sobre la cuota o si s’hauria de treure sobre alguna de les partides pressupostades. El president va respondre que el cost anirà inclòs a la cuota i que degut a l’increment d’equips i per tant d’ingressos, no es preveu haver de rebaixar cap partida.

Tot seguit es va afegir un nou punt a la assemblea per decidir si presentar nous pressupostos aquesta temporada o mantenir els pressupostos de la passada temporada. Es va votar sobre la moció, aprovant-se per unanimitat, permetent així poder crear el compte.

Moció 1.2

Convocar una assemblea per a presentar nous pressupostos.

 La proposta es va acceptar per quatre vots a favor i una abstenció de Riders. La junta ha convocat la següent assemblea pel dilluns 7 d’Octubre per la nit.

Moció 2

Discussió sobre l’estat de la Copa Catalunya, revisió de format i de candidatures.

La segona proposta va començar amb la presentació del document presentat l’any anterior creat per André Govett que podreu trobar a continuació.

Degut a la presentació de la proposta a la mateixa assemblea, Bocs Folls va demanar que per futures ocasions es posi un límit per a presentar documents respecte els punts de l’assemblea.

Tot seguit es van revisar les diferents opcions de copa proposades al document i la es va comentar la possibilitat de fer la copa en dos dies en lloc d’un com les anteriors Copes.

Format Copa Catalana 2019-2020

Tots els equips van votar a favor de la proposta 3 del document excepte Eagles que va votar en Blanc.

Moció 3

Organització de la Lliga catalana, revisió de format. Assignar dates i equip hoste a cada jornada.

Bocs Folls van començar demanant aplaçar la moció per a la propera assemblea per donar temps parlar-ho amb els jugadors. La votació per aplaçar la moció per la pròxima assemblea es va aprovar per unanimitat.

Moció 4

Debat i votació sobre la creació d’un grup de treball per redactar un règim intern base que tots els equips puguin adoptar

 Bocs Folls va enviar el seu Règim Intern per facilitar la feina al grup de treball si s’accepta. Riders va preguntar quin és el contingut del Règim intern i el Secretari va explicar el que sol incloure. Bocs Folls va fer una altra pregunta, si el Règim intern que creï aquest grup de treball (en cas que s’accepti la moció) serà d’obligat compliment, el president respon que no, la idea és crear un document base per ajudar als equips amb un exemple bàsic de Règim Intern.

La votació per la moció quarta moció es va aprovar per unanimitat.

 

Finalment el Secretari va preguntar si hi havia algun equip preparant una candidatura per la Copa, i també va demanar que els equips preveguin quan els anirà millor organitzar les jornades de lliga i que enviïn els membres que participaran al grup de treball aprovat a la última moció durant aquest setmana. Bocs Folls respon que estan mirant de presentar candidatura.

Per acabar, si voleu llegir l’acta oficial la trobareu a continuació.

Copa Catalunya

Candidatures a la Copa Catalunya 2018-19

Aquesta temporada esportiva 2018-19 tindrà lloc la Va edició de la Copa Catalunya, però encara no tenim lloc per celebrar-la! Per aquesta raó, hem preparat un petit dossier per a tota persona interessada en organitzar la Copa Catalunya junt amb l’AQC. Si vols que el teu equip o la teva ciutat aculli la copa aquesta temporada, segueix els següents passos per preparar la teva pròpia candidatura. Gràcies i sort a totes les candidatures!

Dossier candidatures Copa Catalunya 2018-19

Selecció

Missatge de l’entrenadora de la selecció catalana 2017-18

Durant la Copa del Món de la IQA 2018 la jugadora de Barcelona Eagles Sandra Trujillo va dur a terme el paper d’entrenadora de la selecció. Una setmana després de finalitzar el torneig ha volgut dir unes paraules a tots els seguidors del quidditch català sobre el que ha viscut en aquest paper que, literalment, li va caure al damunt.

¿Ha sido fácil hacer de entrenadora durante la World Cup? No. ¿Lo he disfrutado? Mucho. Muchísimo.

En primer lugar quiero dar las gracias a dos personas que me ayudaron muchísimo antes, durante y después de la World Cup y que sin ellos no hubiera sido lo mismo ni de lejos: Po y Chema estuvieron ahí desde antes del minuto 0. Me aconsejaron, me ayudaron, me aguantaron y me guiaron.

Dicho esto, era la primera vez que hacía de entrenadora y me estrenaba a lo grande: en la selección con una World Cup. Porque para retos los míos. Intenté prepararme todo lo mejor que pude conociendo a nuestras selecciones rivales y tratando de hacer un estudio de sus jugadoras/es. Quería tener todos los aspectos que pudiera controlados y transmitirle esa información a la selección y así lo hice. Les di toda la información que pude y les traté de dotar con las herramientas para contrarrestarlos. Tenía las alineaciones de salida preparadas y los primeros cambios también listos, solo quedaba ver cómo funcionaba.

"4 y a morir"

El primer día fue un desastre, a pesar de que el primer partido contra México no me dejó del todo mal sabor de boca. Pero el primer día era nuestro entrenamiento, nuestro primer contacto con el terreno de juego y los minutos de juego que no habíamos tenido previamente juntos. Era nuestro momento de conocernos. El segundo día fue otro cantar. Ese día fue nuestro día, donde íbamos a demostrar lo que valíamos y quiénes éramos. Fue duro también porque peleamos todas y cada una de las victorias, pero eso no lo hace sino mejor. Como le dije a Chema la noche anterior “4 y a morir” y así fue. Nos hicimos 4 partidazos ganando la final del lower bracket contra Malasia y luego morimos; pero lo hicimos felices y orgullosos. Y nada me gustó más que ver sus caras y escuchar los comentarios.

He aprendido muchísimo en esta World Cup y he visto las cosas desde otra perspectiva. He aprendido a leer el campo, he aprendido que gestionar los cambios y estar pendiente de todo es realmente complicado y estresante, pero satisfactorio al final (casi como el masoquismo). He aprendido que hay que dejar las emociones a un lado cuando estás en el campo. He aprendido jugadas, trucos, estilos de juego y mil cosas más que estoy deseando poner en práctica por mi cuenta.

También recuerdo perder los nervios en alguna ocasión, pero gracias a mis compañeros que me mantuvieron serena. Po cogiéndome de la cara y poniéndome la parte racional. Couto haciéndome ver las cosas desde otro punto de vista. Àlvaro escuchándome pacientemente, la sinergia que tuve con Bárbara, la mamá de los hermanos maravilla animando hasta el final y cuidando de todos (esas botellas de agua fresquita nos dieron la vida)… Éramos un verdadero equipo y así lo sentí en todo momento. Recuerdo echarme a llorar instantáneamente cuando ganamos el partido contra Malasia y toda la gente que vino a abrazarme. Este mundial me ha descubierto muchas cosas y muchas personas; incluida a mi misma.

Ens agradaria poder mostrar les llàgrimes de felicitat que va treure al guanyar la final de la taula inferior contra Malàisia, però tota la nostra selecció estava celebrant la victòria i no en tenim fotografies.

Agraïm a la Sandra el seu text i voldríem dir que ens ha agradat veure com la selecció no ha sigut simplement un conjunt de gent que ha anat a jugar, sinó que entre tots i totes han sapigut ser capaços i capaçes de crear un gran equip.

Selecció

Copa de les Regions 2018

El cap de setmana del 16 i 17 de juny la nostra selecció va particiar a la Copa de les Regions 2018, a Vitòria, Euskadi, a on es va enfrontar a les seleccions de Galícia, d’Euskadi i de la regió centre-est d’Espanya. Hem entrevistat a alguns dels nostres jugadors sobre com va anar el torneig i el paper que va fer la selecció.

1 – Com et dius i quina posició tens a la selecció?

Price: Daniel Price Croft chaser and captain.

Belén: Belen Martí Rodríguez, caçadora.

Víctor: keeper, chaser, seleccionador i entrenador.

Maria “Lussa”: chaser.


2 – Quines expectatives teníeu al arribar al torneig?

Price: Crec que, a grans trets, veníem amb il·lusió, tot i que als dies abans del torneig van caure alguns jugadors, anàvem amb ganes de guanyar i passar-nos-ho bé.

Belén: Bones, saviem que havíem de lluitar i jugar molt bé per poder arribar a la final, cosa que no va poder ser possible

Víctor: Sortir al camp amb la mentalitat d’anar a guanyar i el més important gaudir de l’esport.

Maria: Les meves expectatives personals eren ser capaç d’aguantar el torneig, ja que feia temps que no jugava ni feia gaire exercici. A nivell d’equip tenia les expectatives de provar-nos com equip, que funcionés i poguessim guanyar algun partit.

3 – Expliqueu-nos el que recordeu dels partits (com vau començar, que us funcionava i que no, moments que recordeu)

Price: Com esperàvem, als primers partits no funcionaven bé, venim de diferents equips i per tant, no ens coneixíem prou dins el camp com a companys d’un mateix equip, havíem de crear un esperit d’equip en poc temps, una cosa que normalment tarda bastant en crear. Però poc a poc ens vam anar convertit en aquest equip desitjat, el segon partit amb els bascs va ser molt més igualat i competitiu i ja l’últim partit contra centro este va ser el moment culminat. Al principi ens fallava la coordinació entre beaters i chaser, no lluitavem junts, cosa que va anar progressant de forma positiva.

Belén: Durant el torneig es va veure una gran progressió des del primer partit a l’últim. Vam començar amb un joc de beaters sense comunicació amb el joc de caçadors, poc a poc va anar millorant.

Víctor: Al principi vam començar malament, no vam plantejar be els partits, però a mesura que anava passant la jornada vam cambiar el chip i vam sortir concentrats.

Maria: Dels partits recordo, sobretot, la progressió que vam fer. Al principi anàvem descol·locats. Molts no havíem jugat mai junts o feia temps que no ho fèiem i es notava. Ens va passar especialment els dos primers partits, contra Galícia i Centro-Eeste, en la defensa al primer i l’atac al segon. L’atac ràpid de Galícia ens impedia fer una bona defensa en zona. I la defensa individual i tancada de Centro-Eeste ens dificultava el nostre joc. Aquests dos partits ens van permetre veure com ho havíem de fer per guanyar i, al final del torneig, es va notar.

4 – Quina va ser la relació d’equip al post partit?

Price: La relació bona, sempre. Tot i no coneixe’ns dins el camp, fora ja ens coneixem i ens portem bé, sabíem el que fèiem malament i com millorar-ho. Po, dels Grims, va ser un gran ajut a la hora de posar veu a aquests fallos i com arreglar-los.

Belén: Tot l’equip junt parlant de com havia anat, possibles solucions cara a partits següents i sempre intentant ser positius. Un moment que recordo, al segon partit vam fer un temps mort i a partir d’aquesta situació, companys que ens estaven mirant per youtube i etc, ens donavem consells de com jugar i molts anims

Víctor: Post partit, a l’inici dura, pero posteriorment vam agafar confiança.

Maria: Les sensacions van ser bones. Sobretot al principi, debatíem què havíem de fer per a millorar i estàvem força units durant els partits de les altres seleccions.

5 – Com vau animar-vos al perdre aquest partit?

Price: Calia i no calia animar-nos. Per un costat sabíem en quina situació ens trobàvem, calia animar-nos perquè el reforç positiu sempre és bo, però crec que tothom sabia per què es donav aquestsfalta de coordinació i com podíem canviar-ho.

Belén: Sabent que havíem viatjat fins aquí per donar la cara, i que no sempre surten bé les coses i encara podíem demostrar qui érem.

Víctor: Escoltant audios de companys, llegint missatges i el més important concentrar-nos i parlar de com havia anat el partit per sortir amb confiança.

Maria: El partit que més ens va costar d’animar-nos va ser el segon, contra Centro-Este. Quan es va acabar vam parlar de tot allò que cadascun creia que havia fet que l’equip no funcionés. Al final vam saber establir unes directrius de cara als següents partits: “calma”. I va funcionar.

6 – Va haver alguna persona lesionada durant el dissabte?

Price: Algunes persones, per un costat el nostre seleccionador, Víctor Martí es va lesionar a de tal. Forma que no va poder seguir el jugant, també Valentina pero una lesió a l’esquena. La resta de l’equip ens trobàvem com tothom després d’un torneig de Quidditch, amb dolor de musculs, rascades, blaus etc..

Belén: Annie, ja venia lesionada i no va poder jugar, després Víctor a l’últim partit es va fer mal al turmell.

Víctor: Si, jo personalment, a l’últim partit vaig acabar amb turmell esquerre trepitjat i sense moure’l i de tenir la cama estirada, sem va pujar al besso de les 2 cames.

Maria: El nostre seleccionador va tenir la gran fortuna de lesionar-se a l’últim partit per a fer una sortida triomfant del camp.

7 – L’últim partit va ser l’únic on vau agafar la snitch, quins problemes vau tindre al anteriors parits?

Price: Com ja he explicat, el problema principal era la falta de coordinació que teníem al venir de diferents equips amb diferents estils de joc. Amb cada partit vam poder coordinar-nos cada cop més.

Belén: Normalment als entrenos no es practica snitch i no teníem bons buscadors. Encara que tots els que vam sortir vam donar-ho tot per agafar-la. Hauríem d’entrenar més el joc amb snitch.

Víctor: No vam entrenar la snitch als entrenaments, no teniem seeker amb experiència.

Maria: El principal handicap que teníem era no disposar d’un seeker experimentat. Els nostres jugadors ho van intentar amb totes les seves forces, de fet, l’Àlvaro va estar a punt d’agafar l’snitch en una ocasió.

8 – Fora del torneig, quines coses vau fer? Vau visitar llocs? Vau anar de festa amb altres equips?

Price: Dissabte nit ens vam dividir, alguns van anar a sopar pizza, d’altres vam anar a una feria de nacions on servien menjar de molts països diferents. Vam voler fer pinya amb gent d’altres equips ja que no els veuríem tant sovint.

Belén: Vam anar a sopar amb els altres equips.

Víctor: Vam anar a visitar la ciutat amb altres seleccions i anar a sopar. De festa no vam anar, perquè al ser pocs vam acabar molt esgotats.

Maria: La nit del divendres personalment no en puc parlar perquè vaig anar a Bilbao a dormir i veure uns amics. Però la nit posterior al torneig es va sortir a sopar i fer festa amb la resta de seleccions, com s’acostuma a fer en tots els tornejos. No tot és competició, també hi ha temps per a la diversió i socialització.

9 – Com va ser l’experiència final? Us va donar més forces pel mundial? Us va unir per ser un millor equip?

Price: lexperiencia ha sigut molt bona, com a punt principal ens ha ajudat com a entrenament per a la WC, hem vist que fèiem malament, vam solucionar molt però sobretot vam veure que havíem de millorar encara més durant les pròximes dues setmanes. Com a equip crec que és va unir molt i crec que seria molt profitós no perdre la costum de fer algun entreno català cada mes per no perdre aquesta connexió.

Belén: Experiència molt positiva. Personalment vaig fer més lligam amb persones de l’equip amb qui no tenia relació i això va fer possible jugar com equip.

Víctor: Experiència que mai oblidaré, ens dona força per al mundial però amb moltes coses a millorar, va ser com una prova el torneig, ho teniem parlat. Finalment ens vam unir com a partit. Al principi teniem un joc molt individual i finalment amb comunicació i amb seny vam ser capaços de jugar correctament.

Maria: Personalment no vaig al mundial però crec que els jugadors catalans que van participar a Copa Regiones i que aniran al mundial de Florència van poder aprendre diverses coses: No és fàcil jugar amb gent que no coneixes gaire dins i fora el terreny de joc, però fent servir el cap, anant amb calma i analitzant bé el rival es pot fer. Òbviament el nivell de les seleccions mundials és molt alt, però també ho serà el de Catalunya, que compta amb diversos veterans que podran aportar experiència. I hi ha molts jugadors nous amb grans capacitats per a demostrar.

10 – Personalment, digues quins millores necessita la selecció per jugar molt millor al mundial. També digues quins punts forts has pogut veure a aquest torneig que faran indestructible a l’equip.

Price: Com he comentat, necessitem aquesta connexió que necessita un equip per jugar fluidament, el vam començar a crear amb el primer partit i cap a finals del torneig teníem una molt bona base, per a la WC venen jugadors que no van poder venir a Regions, el nostre principal objectiu será recrear aquesta connexió abans de LA WC perquè, quan arribem a Florencia, ens coneguem luns als altres perfectament, creant un front unit contra l’adversitat. Com a punt fort, ni han masses. No voldria entrar a parlar de cada jugador individualment, Cada granet que aporta cada jugador val platges senseres, tant a nivell de talent en el quidditch i com a persones. Som un equip que, tot i venir d’equips diferents, ens portem molt bé fora i dins el camp. Un equip pot ser molt bo a nivell de tècnica, però si no hi ha una harmonia i un bon rotllo, l’equip. Se’n pot anar a norris molt ràpidament. Dono gràcies que el talent hi és, juntament amb un bon rotllo envejable en el món del Quidditch. World Cup beware, the Reapers are coming.

Belén: Cara al pròxim entrenament de selecció s’hauria de parlar de com està l’equip en aquests moments i preparar un entrenament basat en el mundial.
Jo crec que el positivisme i les ganes de jugar cada cop millor de tot l’equip, sobretot les paraules de Po abans i després de cada partit ens anima a seguir lluitant.

Víctor: La selecció necesita haver tingut més entrenaments i haver fet un stage. Punts forts, confiança amb els companys i tothom a donat el seu màxim.

Maria: La principal millora que necessita la selecció catalana és la coordinació. Hi ha molts bons jugadors, però cal que aprenguin a compenetrar-se. Per això els recomano el que ja he vingut dient: calma. No és res dolent començar a jugar lent per analitzar el rival i aprendre el seu joc. Per això cal ser versàtils i adaptar-se a cada partit i situació. Tenim gent prou capacitada com per a fer front a diferents estils de joc, simplement ens cal observar i pensar.

Si vols mostrar el teu suport a la selecció i ajudar-los en el seu viatjge a Florència durant el mundial els dies 30 de juny i 1 de juliol, entra al seu crowdfunding.